Hantering av personuppgifter/Integritetspolicy

Pennybridge följer direktiven som finns beskrivna i dataskyddsförordningen, GDPR. Som en del i detta finner du här en beskrivning över hur vi använder dina personuppgifter och annan releterad information.

Vi behandlar dina personuppgifter med stor respekt.
Bland annat innebär det att dina personuppgifter endast används till det som du har gett ditt samtycke till, och du kan när du vill återkalla ett samtycke. När du är inloggad kan du på sidan My profile ändra dina inställningar.


Kontaktuppgifter för frågor om behandlingen av personuppgifter

Snabbast når du oss via epost på info@pennybridge.org.
Vill du hellre skicka brev så finns vi på följande adress:
Pennybridge AB
Älvtomtagatan 12
703 42 Örebro

Vilken information samlas in?

Om du loggar in i tjänsten så sparas, förutom de uppgifter du själv uppger vid registrering och användande av tjänsten, även i vissa fall din ip-adress. Förutom den information som vi själva sparar så delas viss data med Google Analytics och Facebook.

Vad informationen ska användas till?

Dina uppgifter kommer först och främst att användas till att göra en säker betalning och för att skicka en bekräftelse (ett tack) för genomförd gåva. Har du givit ditt samtycke kan dina uppgifter också lämnas vidare till gåvomottagaren samt till informationsutskick från oss.
Kopplingen till Facebook har som syfte att ge användaren möjlighet att gilla och dela våra olika sidor. Informationen som vi delar med Google Analytics används till

  • att förbättra kvaliteten på våra tjänster och utveckla nya samt
  • att genomföra analyser och mätningar för att bättre förstå hur våra tjänster används.

Varför företaget har rätt att behandla personuppgiften?

För att använda tjänsten behöver du uppge dina uppgifter för att Pennybridge ska kunna genomföra betalningen på ett säkert och kontrollerat sätt.

Hur länge kommer informationen att sparas?

Vi behandlar dina personuppgifter under den tid det är nödvändigt eller så länge vi tror att du vill ha en relation med oss. Därefter raderas dina personuppgifter ur våra system. Det medför att olika uppgifter sparas olika länge. Vissa uppgifter måste vi spara under viss tid för att uppfylla till exempel bokföringslagen (7 år).
Så länge du är givare hos oss, och inte mer än under tre år därefter sparar vi dina personuppgifter. I de fall det finns lagkrav på att spara uppgifter under längre tid, så följer vi sådana lagar.

Utlämnande till tredje part

Om du har gett ditt samtycke så förmedlar vi dina kontaktuppgifter till den eller de organisationer som du har valt att ge din gåva till. Utöver det så säljer, handlar, eller på annat sätt överför vi inte personligt identifierbar information som du har givit till oss till utomstående parter.

Skydd av intormation

Alla kopplingar till och från våra servrar sker med krypterade kopplingar, så kallad SSL. Det ser du bland annat på att adressen i adressfältet i din webbläsare börjar med https. De flesta webbläsare markerar detta också genom att visa ett låst länglås.
Våra servrar som används för att lagra transaktioner och personligt information finns i en säker miljö inom EU. Vi lagrar inte betalkortsnummer på våra servrar, all sådan hantering sker hos vår PCI-certifierade samarbetspartner för säkra betalningar.

Radera personuppgifter

Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information till dig angående dina frågor. Du kan när som helst kontakta oss på info@pennybridge.org för att få information om vilka personuppgifter vi har sparat om dig eller om du vill att vi raderar dina personuppgifter.

Kontaktuppgifter till Datainspektionen

Om du efter kontakt med oss anser att vi inte fullföljer våra plikter enligt dataskyddsförordningen så kan du vända dig till tillsynsmyndigheten Datainspektionen. Du når dem på Telefon: 08-657 61 00 eller E-post: datainspektionen@datainspektionen.se.
Mer information finns också på deras hemsida https://www.datainspektionen.se/om-oss/kontakta-oss/.

Aktuellt användaravtal

På sidan för User terms hittar du aktuellt avtal.