Vad gör vi & vilka är vi?

Pennybridge demokratiserar, förenklar och tryggar insamling

Pennybridge hjärta, illustration av Mattias Käll

GIVE

Pennybridge kärnvärden återfinns på alla områden: ägare, anställda, styrelse, grundare, praktikanter, rådgivare, leverantörer och partners.

Eftersom vi är en plattform med många olika ändamål tar vi inte ställning till varken religion eller politik, vilket ger oss en unik möjlighet att engagera oss i generositet i allmänhet, med ett starkt fokus på att skapa en god inverkan på givarsituationen.
Allt detta baserat i en delad vision – GIVE!

GENEROSITY, IMPACT, VISION AND ENGAGEMENT

Några av oss bakom Pennybridge

Pennybridge startades 2012 i Örebro med det tydliga syftet att hjälpa andra. 
Vårt mål har alltid varit att skapa en betydelsefull tjänst som driver utvecklingen framåt inom insamling och donation och som bidrar till en sänkt insamlingskostnad
Under alla år har vi fått ovärderlig hjälp och stöttning från många fantastiska personer och företag. Pennybridge har idag kontor i Örebro, Norrköping och Halmstad.

Daniel Bergqvist

Daniel är VD för Pennybridge och utgår ifrån Örebrokontoret

Magnus Sjögren

Magnus är Teknisk chef och sitter på kontoret i Norrköping

Christian Hertz

Christian är Marknadschef och finns på kontoret i Halmstad

Om Pennybridge

Pennybridge demokratiserar, förenklar och tryggar insamling och förmedling av gåvor sedan 2012. Pennybridge arbetar enligt FN:s Global Compact och löpande överskott används för att sänka insamlingskostnaden.

Pennybridge startades med ett tydligt syfte att hjälpa andra. Vi ville skapa något betydelsefullt och vara med och driva utvecklingen framåt inom insamling och donation.

Idag finns Pennybridge i Sverige, men även begränsat i Norge, Danmark, Tyskland och Storbritannien.

Så funkar det

Vi tillhandahåller vår insamlingsplattform till väl utvalda samarbetspartners. Genom en integration av vårt API i sina tjänster ger våra partners sina kunder möjligheten att skänka pengar till valfri organisation ansluten till Pennybridge.

I vissa kanaler är det en direkt gåva, i andra intäkterna från en auktion eller en minnesgåva. Vi erbjuder även möjligheten att skicka vidare en summa som mottagaren själv får ge till valfritt ändamål, samt en lösning för presentkort.
Läs mer om våra partners här

Här hittar du också vår FAQ

Vad gör oss unika?

Vi är inte ensamma om att jobba för att öka givandet till goda ändamål men vi skiljer oss från andra aktörer på ett par punkter.

Genom att möjliggöra för alla anslutna ändamål att synas i kanaler där de i vanliga fall inte ges möjligheten, vill vi bidra till en demokratisering av insamlingsbranschen.

Vi jobbar ständigt för att förenkla insamling genom att hitta kanaler där givare redan hanterar pengar och därmed också vill ha möjligheten att kunna bidra med donationer till goda ändamål.

I våra insamlingstjänster strävar vi även efter att nå en så låg insamlingskostnad som möjligt.

Ping payments logotyp, partner till Pennybridge

En av de viktigaste uppgifterna för oss på Pennybridge är att kunna verifiera en säker förmedlingen av gåvor. För att göra detta på bästa sätt samarbetar vi tätt med Ping Payments. 

Ping är ett finansiellt institut som är specialiserat på utbetalningsflöden och kundkännedomsfrågor.

Ping är licensierat och står under tillsyn av Finansinspektionen sedan 2018.

> Läs mer om Ping Payments här 

Är det verkligen
så enkelt?

Ja genom att registrera ert ändamål hos Pennybridge kommer ni att synas för flera miljoner potentiella givare, alla gåvor betalas ut per månad i en samlad utbetalning och med ett underlag, allt för att förenkla hanteringen och redovisningen för er. 

Vill du veta mer om Pennybridge?

Kontakta oss och boka ett möte!

Bild på glada barn som leker - Pennybridge insamlingstjänst